Du hittar våra kurser på www.kurser.se

Jazzdans för Vuxna med Kerstin Östberg

Kerstin Östberg undervisar i Jazzdans för vuxna. De som dansar för mig är folk som dansat ”förr” och börjat igen, åldrar från 25-55, alla är välkomna. Klasserna håller en hög ambitionsnivå, vi gillar att jobba hårt och att skratta mycket. Min uppvärmning är numer en blandning mellan Katherine Dunham och Luigi teknik, kombinationerna är allt från lyriska till show och modernt. Jag jobbar gärna till Housemusik, soul, jazz, funk.

Börjar söndag 26/1, onsdag 29/1.
Onsdagar kl 18.00-20.00, söndagar 11.00-13.00.

Danskortet: 1 950 kr (klippkort 10 gånger).
220 kr per lektion.

Tel: 0704 430513
kerstin@dansstudio1.se
kerstinsdansochfys.com

Jazz med Lena Madsén-Wahlund

Lenas jazzklasser är fortsättningsklasser, vilket innebär att de inte är för rena nybörjare, utan kräver något slag av danserfarenhet eller annan erfarenhet av kroppsträning. Klasserna passar i första hand kvinnor från 25 år och uppåt i ådrarna. Det finns ingen åldersgräns uppåt. Flera elever är mogna kvinnor. Detta innebär inte att män inte skulle hälsas välkomna. Tvärtom: Alla män som är intresserade av den här typen av dansundervisning är välkomna.

Undervisningen är baserade på blandning av traditionell Jazzbalett, Modern dans och Show. Klasserna innehåller jazzuppvärmning av hela kroppen, stegkombinationer på diagonalen samt enkla lättdansade jazzkombinationer. Inslag av Modern dans förekommer ofta, annorlunda friare rörelser vävs ihop med mer traditionella jazzsteg för att skapa ett slags fritt koreograferade dansscenerier med både abstrakta, teatrala, rytmiska, musikaliska och humoristiska rörelsemönster i rummet.

Musiken varierar, och innehåller allt från ren jazz, blues, pop, Café del Mar, Buddha Bar, afrikansk, latin, filmmusik, modern techno musik, ljudkulisser, mm.

Lena Madsén-Wahlund:
Tel 08-31 40 64
lena@dansstudio1.se

Strength & Body Care / Barre med Kerstin Östberg

Varför kallar jag det Strength & Body Care? Det är precis det jag vill med min träning: Styrka och välmående, att hålla kroppen i form är att ta hand om den. Våga prova på en tuff ”fysklass” där vi jobbar som om det vore en PT-träning, med fria vikter, hantlar,bollar, gummiband, Pilatesring, Glides, allt för att få en så heltäckande träning som möjligt. Självklart använder jag musik.

  • Uppvärmning
  • Styrketräning
  • Stretch

Jag kommer från och med höstterminen att köra varannan vecka Strength & Body Care och  varannan vecka Barre. Barre är en varierande träning, vi använder stången som ett redskap för att jobba på hållning, styrka och smidighet. Barre lyfter rumpan, stärker ben och core, säkert för de flesta på ett nytt och spännande sätt. Vi jobbar också med hantlar, bollar och gummiband.

Börjar Torsdag 13/1.
Priser: 1 850 kr (klippkort 10 gånger)
220 per lektion.

Kerstin Östberg Marquetti
Tel: 0704 430513
kerstin@dansstudio1.se
kerstinsdansochfys.com

Stretch, Breath & Work med Lena Madsén-Wahlund

P1040025Ett  kompliment till  vanlig  konditionsträning

Stretch, breath and work är en långsammare form av kroppsträning än vanlig gympa. Träningen går ut på att både stärka de yttre större muskelgrupperna  runt mage, armar, lår, rygg ,  bäcken och stjärt samt den inre finare muskelaturen  runt ryggrad, höfter, knän och vader. I ett pass , som är ca. 1½  timme lång  ingår stretch, andningsövningar  samt avslappning som både mjukar upp och förlänger kroppen, stärker  kroppsmedvetandet, ger smidighet och övar upp rumskänslan.

De flesta rörelserna utförs liggande eller sittande på golvet, en del görs stående eller med förflyttning i rummet. Varierande redskap används,  gummiband, käppar. mm. Många av rörelserna är baserade på hur man tränar sin kropp som dansare, men även enklare  yoga-rörelser förekommer, liksom långsamma ihopsatta  rörelsemönster,  där den ena rörelsen flyter  in i den andra. Musiken varierar.

Det krävs  inga speciella förkunskaper. Passar åldrar från 15år och uppåt.

Lena Madsén-Wahlund
Tel 08-31 40 64
lena@dansstudio1.se

Nia – en träningsform som kroppen älskar!

Nia är en spännande fusion mellan öst och väst – en holistisk träningsform som helar och stärker både kropp & själ. Rörelserna är alltifrån stilla och flytande till explosiva och distinkta, med influenser från olika dansformer, tai chi, yoga och även kampsport. Fokus är rörelseglädje och kroppsnärvaro. Under den här träningstimmen lämnar vi krav och prestation utanför dörren och välkomnar kreativitet, nyfikenhet och sinnlighet! Här råder njutningsprincipen istället för ”no pain, no gain”. Helt enkelt för att resultatet blir så mycket bättre.

Kom och upplev Nia – dansa från hjärtat och frigör din inre kraft!

Angela D’Orazio
Mobil: 0708-775483
angela@mackmyra.se

Klasser med Leonardo & Johanna

JohannayLeonardo undervisar bland annat i Salsa on2, Partnerwork, Footwork/Solo, Technique & Bodymovement, showgrupper och yoga.

info@johannayleonardo.com
www.johannayleonardo.com

Tango

Tangoverkstans tangoträning med betoning på träning och social dans. Här får du prata på dansgolvet, stanna upp och diskutera steg. Du behöver ingen partner för att komma hit, för de flesta brukar gilla att dansa med alla och med dansare på olika nivåer. Hit kommer flera dansare som gillar att dansa båda rollerna och som tycker om att utforska tangons möjligheter i en vänlig, openminded miljö.

v/ Charlotte Rivero
Tel 0737-702515
tangoverkstan@yahoo.com
tangoportalen.com/tangeverkstan